Nieuws vanuit het schepencollege

Infoavond voor boseigenaars
Heist-op-den-Berg beschikt over een bosoppervlakte van 642 ha, waarvan 520 ha privébos is. Bosgroep Zuiderkempen vzw verleent gratis bosbouwkundig advies aan private boseigenaars.  

In het verleden werd reeds gewerkt rond de boscomplexen in de Itegemse Heide en de Bruggeneindse Goren. Zo werd het bosbeheer voor 206 ha privébos opgestart in overleg met de eigenaars. Hierdoor wordt  een rendabel en weerbaar bos in de Zuiderkempen nagestreefd tegen 2050. 

De overige bospercelen in Heist-op-den-Berg zijn erg versnipperd, zowel inzake areaal als inzake eigendomsstructuur. Daarom wordt door de gemeente, in samenwerking met Bosgroep Zuiderkempen, in 2015 een infoavond georganiseerd voor alle private boseigenaars.  De bosgroep ondersteunt eigenaars bij het opstellen van kapmachtigingen, aanvragen van subsidies, de opmaak van beheerplannen en de organisatie van gezamenlijke houtverkopen.  De werking van de bosgroep zal uitgebreid worden toegelicht tijdens de infoavond op 21 januari 2015 om 20 uur in cultuurcentrum Zwaneberg. 

Openbare verlichting
Het college gaat akkoord met het voorstel van Eandis om de openbare verlichting aan te passen langs de Bergop, op de parking van de Kerkhofstraat en in de tuin van de pastorij. De nodige materialen (armaturen, lampen, lichtmasten, …) zullen geleverd en geplaatst worden voor de prijs van 64.012,48 incl. btw. 

Werkingssubsidies jeugdafdelingen en jeugdverenigingen
Het college geeft opdracht aan de financiële dienst om de werkingssubsidies voor 2014 uit te keren aan de jeugdafdelingen die een werkingsverslag indienden. Het gaat om een totaal bedrag van 6.000 euro dat verdeeld wordt onder 11 jeugdafdelingen. 

Daarnaast worden ook voor de jeugdverenigingen de werkingssubsidies voor 2014 uitbetaald. Het gaat om een totaal bedrag van 15.000 euro dat verdeeld wordt onder 17 jeugdverenigingen die een werkingsverslag indienden. 

Strooizout
Het bestek en de raming voor het leveren van strooizout worden goedgekeurd door het college. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 17 december 2014 om 11 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 9 december vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

Week van de G-sportfan!
Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ zet het G-sportfonds de spot op tien projecten en verhalen van mensen met een handicap. Niet alleen vertellen ze waarmee ze bezig zijn, ze krijgen ook de kans om G-sportfans te verzamelen én om fondsen te werven voor hun eigen project. Meer weten?

De Heistse geschenkcheque
Verras je vrienden en kennissen, familie, collega’s, personeel of klanten met een mooi en stevig verpakte geschenkcheque, waarvan je het bedrag zelf kan samenstellen met cheques van 5, 10 en 20 euro. Een ideaal geschenk voor de feestdagen! Meer weten?

Indoor petanque
Geen weer meer om buiten petanque te spelen? Geen nood, de sport- en seniorendienst bieden een oplossing voor de Heistse seniorenverenigingen. Vanaf nu is het mogelijk om indoor petanque te spelen in De Sporthal. Meer weten?